sfârșit de vară

Există oameni care nu îmbrățișează decât căni cu ceai fierbinte . Aceștia nu cunosc decât fericirea unei căni . Și asta-i trist sau nu ? Și eu zic că nu , nu-i trist . Dacă am trăi în căni de ceai , tu ai fi o lingură . Pentru că amesteci , agiți apa și după aia nu mai ești . Și nimeni nu știe unde dispari , sau te bagi în cutii negre cu panglici verzi sau agiți alte ape și alte bucăți de zahăr .

Există unele lucruri mărunte pe care le lași în urmă , clipe de viață aiurea ancorate în timp . Încerci să le ignori , dar aceste mici chestii urcă cap în cap și fac un lanț care te leagă de trecut și nimeni nu are nevoie de oameni în lanțuri .

Aș fi vrut și eu să fiu un zmeu , nu doar pentru a zbura . Pentru a fi copac , vânt , lună , zâmbet și sfoară . Zmeu pentru că un zmeu nu aparține nimănui . Și pentru ca să fiu pierdută , să nu fiu și să nu mă caute nimeni cu speranța că poate mă aduce vântul . Să opresc oameni , să-i fac să râdă , să-i fac să-și dorească zmeuri peste tot , să-i fac să-și dorească să fie zmeu . Să le amintesc de mare și de libertatea de care duc lipsă de când au refuzat-o . Aș fi un zmeu fără de pilot , ca o barcă cu echipaj adormit . Aș fi un zmeu prost făcut , cu aripi verzi pentru a te vedea pentru ultima dată . Pentru că n-am să te mai văd nicioadată , n-am să te mai aud strigându-mă . N-am să mai simt parfumul de cireși care te făcea stranie . N-am să-ți mai pot explica ce fac după școală , n-o să ne mai povestim nimic . N-ai să mai faci loc pentru pozele mele lângă pat . Vara n-ai să-ți mai porți umbrela florală pe care acum , o port eu . N-ai să mai fii .

Zmeu , e bine să fii zmeu .

Hublou

Reclame
sfârșit de vară

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s